~Back to school~

Hejsan finaste läsare! 
 
Nu har jag börjat skolan igen och ja det var väldigt nervöst haha, eftersom jag började gymnasiet. En helt ny skola med nytt folk men sånt tycker jag bara är kul! Har gått i skolan i en och en halv vecka snart och jag trivs jätte bra, så himla härliga människor överallt.. Man längtar nästan till att gå till skolan hehe.. 
 
Skolan är också nyrenoverad så den är väldigt fräsch. Tycker om att skolan är gammaldags men ändå ny, det gör den så speciell. Älskar också att alla är så trevliga, både lärare och elever. 
 
En nackdel i skolan hittills är stolarna. Seriöst det är sånna här pallar man sitter på, det finns inget ryggstöd! Man får jätte ont i ryggen av o sitta ner i typ 1t och 30min.. Men borden är coola, det är sånna här whiteboard bord som man kan rita på, väldigt praktiskt och kreativt! 
 
Finns väl inte så mycket mer än att säga att skolan verkar super bra och alla där är jätte trevliga. Det har varit rätt lugna lektioner den första veckan men antar att man snart får plugga skiten ur sig, men bara att ladd batterierna! Eat, slepp, school repeat
Har ni också börjat skolan än?
 
 

#ColorMeRad5k

Ett MÅSTE i livet är att springa Color me rad. Verkligen det roligaste i träningsväg jag gjort på länge! Vill rekomendera allt och alla att någon gång springa ett sånt här lopp, för wow så roligt vi hade det! 
 
Color me rad är ett 5 km långt lopp man springer. Ingen tid och ingen tävling men vad gör det? Spring i mål, gå i mål, hjula i mål, gör vad du vill bara du tar dig igenom! Men vad som verkligen gör hela CmR så roligt är färgen. Innan medan och efter kastar man färgbomber på varandra. Man står också och dansar framför scenen och räknar ned tillsammans på ``3,2,1...0!`` sen kastar alla upp färgen samtidigt, och det här uppstår: 
 
 
Jag knäppte några riktigt snygga bilder när jag var där, men tycker att alla bilder jag tog över huvud taget skipar orättvisa för hur mycket fantastiska färger det var överallt. Inget slår att vara där själv, då ska ni allt få se på färger! Hade färg överallt när jag kom hem i lördags, hela kroppen i princip. När jag duschade så blev hela vattnet grönt! Mina strumpor och sportbh var i helt andra färger.. Man undrar hur den färgen tagit sig in.. Men allt gick bort i tvätten även färgen på kroppen gick bort efter att man duschat ett tag! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I alla fall så var det helt klart värt pengarna! Och några andra lopp jag ser fram emot att springa men som inte är bestämt än är:
 
och
 
 
Har ni något lopp som ni ska springa? Eller har sprungit? :)
 

~Roadtrip in Poland~

Heeej på er! 
 
Nu är jag hemma igen efter att ha spenderat några dagar i Polen. Jag har haft riktigt mysiga och bra dagar där, motgångar kom det såklart också.. Men allt fixade sig bra ändå! 
Det fick bli en liten roadtrip i Polen. Först kom vi med färgan till Szczecin runt kl.20:00 och där stannade vi bara en stund för att ta bilder, äta och kolla några ställen där min kusin och faster bott. Från Szczecin så åkte vi till Toruń, det tog många timmar att komma dit men när vi väl gjort det så bokade vi in oss på ett hotell som förr varit ett studentboende. Det var jätte fint där, och min pappa bodde i närheten där när han var ung och jobbade. Vi kollade mycket på gamla ställen där min pappa bott och växt upp, det var spännande!
 
I Toruń käkade vi god polsk mat, shoppade lite och gick i gamlastan. Innan vi åkte från Toruń så fixade jag mitt hår där också hos en frisör, allt är så mycket billigare i Polen! Mat, kläder, klippning osv.. Det kosta 196 kr med klippning, hårskölning och färgning för mig, det hade blivit klart mycket dyrare i Sverige. Efter klippningen så begav vi oss till Gdynia där vi gick på en marknad nära havet. Vi åkte ett stort parisehjul så att man kunde se stora delar av stan, såå fint!! Och havet kunde man se och den fina stranden där folk badade. 
 
Vi var även i Wejhorovo där min pappa är uppväxt. Där kollade vi på hans hus han bodde i när han var liten. Innan vi åkte från Wejhorovo till Gdańsk där färgan gick så åkte vi till farfars, farmors och farbrors grav. Det fanns hundratals vackra gravstenar och jag kunde inte se en ända gravsten utan blommor och ljus! Där bryr man sig verkligen om sina nära och kära. 
 
Jag kommer skriva små inlägg om varje stad vi var i och lägga upp bilder, så fler inlägg kommer att komma men innan de inläggen så kommer det komma ett inlägg om färgloppet color me rad som jag kommer springa imorgon med min vän. Vi hörs i nästa inlägg! :)
 
 
RSS 2.0