Pokémon Go

Har ni hört om det nya mobilspelet Pokémon Go? Det är en enorm världssuccé som ännu inte har släppts officiellt i Sverige än. Mobilspelet har till och med blivit större än dejtingappen Tinder och Nitendos marknadsvärde har ökat med 60 miljarder kronor på bara några dagar! Sjukt va?
Folk i USA, Nya Zeeland, Australien och Japan har redan mobilspelet som släpptes 6 juni där. Men det går även att ladda ner spelet för oss i Sverige fast att det inte finns i appstore eller play butik ännu..
 
Mobilspelet går ut på att du är en pokémontränare som ska fånga så många varelser/pokémons som möjligt ute i riktiga världen. Med hjälp av GPS-enheten i din telefon kan spelet känna av var du befinner sig och hur nära du är en pokémon. När du har hittat ditt mål kan du se djuret genom din mobilkamera och sedan fånga den i en pokémonboll på skärmen. Du kan träna dina pokémons, tävla mot andra och ta över olika pokégyms världen över.
Efter att ha sett på olika medier att folk spelar pokémon go och tycker det är skit kul så bestämde jag mig för att ladda ner det. Jag som har Samsung kan inte ladda ner spelappen genom android-play butik utan man måste ladda ner det via nätet, så det gjorde jag efter nån timme när jag fattade hur man gjorde! Så jaa,  igår fångade jag min första pokémon inne på toan.. Sen skulle jag bege mig ut på ett pokémon äventyr, så jag skyndar mig genast ut genom ytterdörren och plötsligt varnar mobilen mig att jag bara har 5% kvar.. Så jag får istället springa ut idag med mobilen fulladdad och fånga pokémons!
Största fördelen med detta spel är att man får gå ut och röra på sig, nackdelen däremot är väl att man kollar ner i mobil skärmen i princip hela tiden. Därför har man ett stort ansvar när man laddar ner detta spel att man ser sig för så man inte gör illa sig på vägen på sitt lilla pokémon äventyr!
Har ni också det nya mobilspelet pokémon go? Vad tycker ni om spelet?
 
Ses i nästa inlägg!

Vädret levererar...

Efter solsken kommer värsta regnet... Eller vad tycker ni? Vädret har levererat sol, regn, sol, åska, sol och mera regn idag.. Lite skiftande här o där, typiskt svensksommar eller hur? Jag hade nöjt mig med sol och 23+.
 
Jag vaknade i alla fall pigg och taggad runt 08:00 och åt frukost, sen begav jag mig ut för att springa och det gick bra, riktigt skönt faktiskt. Sedan körde jag ett rump&ben pass utomhus tills det öste ner regn.. Men jag gick in och fortsatte min träning.
Fram mot eftermiddagen träffade jag vännerna. Vi skulle ha picknick i parken men eftersom vädret var så osäkert så bestämde vi oss för att ha film mys istället, riktigt kul var det! Vi kollade på en komedi film som heter Trainwreck. Efter filmen blev det dock fint väder så vi bestämde oss för att gå ut och ta en promenad. Finns väl inte så mycket mer att säga om denna sommardag.. Ni får ha det så fint så ses vi i nästa blogg inlägg!
 

S.E.M.E.S.T.E.R

 
 
Efter att ha sommarjobbat i en månad nu så är det verkligen skönt att få riktigt sommarlov. Måste bara säga att tiden går så otroligt snabbt.. Snabbare än vad man tror. Nyss satt man vid skolbänken kvävd av nationellaprov och läxor, nu sitter man och försöker inse att man äntligen har ett sommarlov som man måste ta vara på.
 
28 mars 2016 publicerades mitt senaste inlägg.. Det var inte meningen att det skulle bli ett stort svart hål sen.. Jag hade massa tankar o idéer jag så gärna velat fylla bloggen med, men ångesten sprang ikapp mig och jag ville bara försvinna. Nätterna blev sena, de fylldes med tankar och minnen. Tillslut började det att bli en vana, ett litet myr bo i skallen växte på mig. Det var så mycket i skolan de sista månaderna som skulle bli färdigt. Jag kämpade verkligen för att få de betyg jag ville ha. Alla sa att det bara är nån månad kvar till sommarlovet så det är bara att bita ihop och köra hårt o ge allt. Men vem fan har energi för det? Motivationen och inspirationen försvann för varje dag. Man orkade knappt att anstränga sig mer.
 
Men jag visste att jag var tvungen. Tack och lov för att det är sommarlov nu! Har verkligen längtat. Sommarjobbet gick toppen, jag jobbade två perioder med sommarsimskolan och det glädjer mig verkligen att få se att barnen utvecklas för varje dag med simningen.
 
Tycker det är så viktigt att barn lär sig simma när de är små, sen får man välja själv när man blir äldre om man vill fortsätta med det eller inte. Men det är faktiskt en sport som är nödvändig närsomhelst, tänk hur många liv man kan rädda om man kan simma? Särskilt på sommaren.
 
Nu ska i alla fall jag gå ut och njuta av solen så länge den varar!
 
 
 
 
 
 
 
RSS 2.0